Dzisiaj obchodziliśmy III Dzień Dobrej Kalorii, który ma na celu promowanie zdrowego stylu życia i racjonalnego odżywiania wśród młodzieży. Nasze święto rozpoczęliśmy od wykładu z dietetykiem Panią Karoliną Lukoszek-Cichoń, która omówiła najbardziej rozpowszechnione mity dietetyczne, przekazała wiele cennych wskazówek dotyczących pozytywnych nawyków żywieniowych oraz podpowiedziała na co zwrócić uwagę przy wyborze produktów i czytaniu etykiet. Następnie wzięliśmy udział w pięknie przygotowanych warsztatach kulinarnych w Botanice. Była to okazja żeby sprawdzić się w kuchni oraz poznać ciekawe przepisy na zdrowe, pyszne i kolorowe potrawy, które z łatwością zabierzemy ze sobą do szkoły. Poza tym, uczniowie mogli wystartować w dwóch konkursach: wiedzy o zdrowym żywieniu i na fit słodycze, w którym można było się pochwalić zdolnościami cukierniczymi oraz znajomością zdrowych zamienników cukru i nie tylko. Mamy nadzieję, że dzięki Dniu Dobrej Kalorii będziecie dokonywać świadomych wyborów żywieniowych i dbać o swoje zdrowie... bo przecież jesteśmy tym, co jemy. Powodzenia! Zapraszamy do galerii.